Puterea faptelor bune

Adaptare după 2 Corinteni 9:6-10 în contextul faptelor bune: 

Este un fapt dovedit de secole: cine face bine se va întâlni cu binele pe care l-a făcut. Cine face mult bine altora va beneficia de rezultatele faptelor lui bune din belşug.
Dacă te-ai hotărât să faci un bine, fă-l. Fă bine cu bucurie, fără părere de rău, pentru că cine face fapte bune cu entuziasm este iubit de Dumnezeu.
Dumnezeu este cel care îţi dă resursele să faci fapte bune. Ba mai mult, El te binecuvântează în toate privinţele ca să prosperi şi să fii sănătos, pentru ca faptele tale bune să nu scadă. Dumnezeu te binecuvântează ca să binecuvântezi. Dumnezeu îţi dă resurse ca să dai mai departe. Nu se termină sămânţa, nu se termină resursele. Nu te teme de asta.
Dumnezeu a decis: Bogăţia Lui este oferită celor care nici nu visau la ea, pentru ca ei să devină instrumente ale credincioşiei Lui. Dumnezeu care binecuvântează pe alţii şi le poartă de grijă va fi credincios şi cu tine şi îţi va da tot ce ai nevoie pentru ca tu să devii productiv. În felul acesta, Dumnezeu se asigură că faptele bune vor dăinui pentru ca oamenii să continue să Îi mulţumească şi să se închine Lui.
Când faci o faptă bună şi împlineşti o nevoie, Dumnezeu îţi va întoarce binele nu numai în domeniul în care tu ai făcut fapta bună, ci în toate domeniile vieţii tale.
Când a mulţumit cineva lui Dumnezeu din pricina ta? Aceasta este dovada practică a ascultării de Dumnezeu.
Oamenii vă vor iubi sincer când le veţi face bine, Dumnezeu va fi lăudat, iar tu vei fi binecuvântat. Nu-i aşa că este fantastică metoda lui Dumnezeu de a lega relaţiile şi de a transmite binecuvântarea?

Incredibil… Câtă putere există în faptele bune? Câte implicaţii? Nu este vorba doar de o simplă faptă bună, este vorba de un izvor de binecuvântare, de o comoară, o sursă inepuizabilă, o răsplată de la Dumnezeu.

recite-1kxl01k (1)
Mulţi oameni mi-au făcut bine şi îi binecuvântez pentru asta, mă rog pentru ei şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu de fiecare dată că au ales să asculte de Dumnezeu pentru a fi o binecuvântare pentru mine. Sunt decis cu toată puterea mea să ascult de Dumnezeu. Vreau să mă bazez pe ce spune Biblia, nu pe înţelepciunea mea. Înţelepciunea mea spune: „Bagă banii bine în buzunar, pune-i la saltea şi puţin câte puţin vei aduna.” Acesta este mesajul crizei, acestea sunt şi sfaturile analiștilor financiari, dar nu asta spune Scriptura. Scriptura spune: „Fii generos în fapte bune! Fii plin de dragoste. Binecuvântează pe cei din jurul tău. Nu te teme că alţii nu vor fi de acord cu tine. Când vei striga la Dumnezeu, Dumnezeu îţi va răspunde. Când vei avea nevoie de o minune, Dumnezeu o va face pentru tine. Continuă să binecuvântezi, continuă să faci fapte bune. Mai mult de atât, oameni se vor uita la tine şi Îl vor vedea pe Hristos. Oamenii se vor uita la tine şi Îl vor slăvi pe Dumnezeu. Oamenii Îi vor mulţumi lui Dumnezeu datorită ţie. Cel mai înţelept om de pe faţa pământului şi cel mai bogat, în acelaşi timp, spune: „Cine dă cu o mână largă nu sărăceşte.” (Proverbe 11:24). Noi convertim totul în bani. Dacă Dumnezeu ţi-a dat 50 de lei îţi poate da şi 100 de lei. Dumnezeu poate să îţi dea mai mult. Din 10 lei să dai 1 leu este uşor, dar din 1000 să dai 100 este mai greu. Cu cât suma creşte, cu atât ne este mai greu să rupem din ea proporţional. Dar asta înseamnă să fii credincios cu Dumnezeu, să faci bine potrivit cu puterea resurselor pe care ţi le dă Dumnezeu.

Extras din cartea Păcatul omiterii, Valentin Dedu, Kingdom Design, Timișoara, 2014.
Detalii și comenzi pe www.kingdom-design.org.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top