„Cinci pâini de orz și doi pești…, dar ce sunt acestea la atâția?”
Ce ar trebui să aștept de la Dumnezeu și ce nu?
Dumnezeu, deși este un Dumnezeu al rezolvării miraculoase a problemelor, nu înseamnă că îmi va rezolva mie problemele în felul acesta de fiecare dată când mă rog pentru o problemă. Dumnezeu este econom și nu se dă mare (nu face ceva doar de dragul gloriei Lui), ci va rezolva problema pe care o aduci înaintea Sa, și care este după voia Sa, mai întâi într-un mod care nu pare un miracol și abia pe urmă, dacă prima variantă nu poate fi aplicată, într-un mod supranatural.
Dumnezeu, va încerca întotdeauna să folosească ceea ce ai deja pentru a rezolva problema cu care vii înaintea Lui, chiar dacă acel ceva pare neînsemnat și lipsit de valoare (de potențialul de a fi cheia rezolvării problemei). Dacă nu ai nimic pe care El să-l folosească de la tine, abia atunci El va rezolva într-un mod supranatural problema pentru care ai venit la El. De exemplu, lui Petru i-a zis să arunce plasele de pescuit în apă, nu i-a „aruncat” peștii în barcă într-un mod miraculos. Lui Naaman i-a zis să se scalde în Iordan de șapte ori, nu să creadă doar și va fi curățat. Lui Ilie, pe de altă parte, i-a trimis corbii ca să îi aducă apă și mâncare, pentru că în acel moment era dincolo de orice posibilitate ca Ilie să fi putut contribui cu ceva. La fel și în cazul despărțirii Mării Roșii, poporul evreu nu ar fi avut ce să îi ofere lui Dumnezeu ca El să le poată rezolva problema cu ceva ce ei aveau, în consecință a despărțit marea în două ca ei să poată trece dincolo. Paraliticului adus pe targă de cei patru prieteni nu i-a zis „întinde-ți picioarele” ca mai apoi să îl vindece, dar omului cu mâna uscată din sinagogă i-a zis să-și întindă mâna și abia pe urmă l-a vindecat.
Dumnezeu va rezolva problema pe care o aduci înaintea Lui în ordinea aceasta tocmai pentru a-ți conferi demnitate și nu neputință, pentru a-ți restaura credința și stima de sine împreună cu înfăptuirea miracolului (cu rezolvarea miraculoasă a cererii tale).
Scopul lui Dumnezeu nu este să fie un pompier de serviciu sau tonomat de rezolvat nevoi sau dorințe, ci, prin problema pe care o aduci înaintea Lui, să te ajute să îți crească credința în El, ca să te poți baza pe El, astfel încât să restaureze stima de sine care te poate ajuta să vii în prezența Lui cu problemele tale știind că El vrea să le rezolve fără a te umili, ci din contră pentru a te ridica. Într-un final, scopul Lui pentru tine fiind o relație mai apropiată prin întărirea încrederii în El ca Dumnezeu ca să poți spune că: „Unii se bizuiesc pe carele lor, alții, pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.” Psalmul 20:7
Eugen Dumitru
AntreprenorEugen este căsătorit cu Luminița și împreună au doi copii. Împreună sunt implicați în lucrarea de slujire din Biserica Sion Timișoara.