Extraordinar

„Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt.”

1 Petru 1:16

Conform piramidei lui Maslow, omul are mai multe nevoi, cele de bază (mâncare, siguranță), fiind situate la baza acestei piramide. După ce reușește să își asigure aceste nevoi de bază omul caută mai sus spre vârf, care culminează cu o căutare după semnificație și scop. Dumnezeu ne-a creat cu toate aceste nevoi și tot El este cel care ni le poate împlini, ba mai mult, ne-a creat cu dorința de a căuta în mod intenționat o semnificație și un scop. Pentru asta, El ne-a creat cu potențialul de a fi extraordinari.

Extra-ordinar. În limba engleză termenul exprimă mult mai clar diferența dintre cei doi termeni (cuvântul compus și rădăcina lui). Ordinary people  versus extraordinary people sau pe românește, oameni obișnuiți versus oameni extraordinari.

Nivelul de bază al piramidei lui Maslow corespunde omului obișnuit. Dumnezeu nu a intenționat niciodată să fim extraordinari doar prin eforturile noastre. Nu putem atinge excelența doar prin voință. De aceea, „Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt” nu are niciun sens în a fi atins prin puterile proprii fără a apela la ajutorul celui care este sfânt prin însăși natura Lui.

Dumnezeu nu a intenționat niciodată să atingem nivelul de oameni extraordinari fără ajutorul Lui, pentru că acest lucru este imposibil de atins prin abilitățile proprii. De aceea „Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt” vine la pachet (și are sens) doar împreună cu harul dat de Dumnezeu, care este împuternicirea Lui pentru noi, de a trece dincolo de abilitățile noastre naturale.

Credința este liftul în care alegi să te urci ca să accesezi harul lui Dumnezeu care te poate ridica la următorul nivel.

Eugen Dumitru

Antreprenor

Eugen este căsătorit cu Luminița și împreună au doi copii. Împreună sunt implicați în lucrarea de slujire din Biserica Sion Timișoara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top