Valentin și Corina Dedu

Valentin și Corina Dedu locuiesc în Timișoara și au trei copii: Elisa, Elias și Eusebiu. Împreună sunt implicați în slujirea pastorală de peste 10 ani, iar Biserica Sion s-a născut în inima lor și în casa lor în primul grup de casă pe care l-au început în 2014. Cei care îi cunosc pot să spună că familia lor sunt un model pentru ceilalți. Le place să fie înconjurați de oameni să investească în oameni, să îi slujească și să îi influențeze pozitiv.

Familia Dedu – 2018

Valentin Dedu este pastorul coordonator al bisericii Sion și este cunoscut pentru darul lui de învățător care pune accentul de trăirea practică a creștinismului biblic. În 2016 și-a obținut doctoratul în Filosofie la Universitatea de Vest din Timișoara. Este absolvent de Teologie, are un Master în Sociologie și un Master în Filosofie. A condus mai multe proiecte editoriale și educaționale. A publicat patru cărți: Îndrăznește să visezi (2007), Păcatul omiterii (2012) și În prezența Lui (2014), Drumul schimbării (2016). Valentin este scriitor, editor, designer, însă slujirea pastorală rămâne chemarea și focalizarea lui principală.   

Corina Dedu este licențiată în Psihologie (2008) a Facultății de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara, are o formare în Consiliere Psihologică și este Formator acreditat în educația adulților. Domeniul de interes este consilierea psihologică pe baza principiilor creștine, consilierea de cuplu, consilierea femeilor și consilierea profesională. A scris mai multe articole pe teme de familie, relații de cuplu și dezvoltarea abilităților sociale.

Biserica Sion s-a născut dintr-un vis și o viziune. Această viziune presupune deschiderea și înțelepciunea de a adecva mesajul creștin la contextul cultural și curajul de a ne asuma ceea ce este prețios și biblic în tradițiile creștine, dar și de a schimba ceea ce nu este biblic, relevant și eficient.

Ne dorim să fim o biserică biblică și dedicată lui Hristos, hotărâtă să își asume mandatul formării de ucenici începând din Timișoara și până la marginile pământului.

Scroll to Top